Chia sẻ những tip thiết thực

Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 4 For a better community

0

Bài tập tiếng Anh 10 Global Success Unit 4 For a better community có đáp án

Bài tập tiếng Anh unit 4 lớp 10 Global Success For a better community có đáp án bao gồm những bài tập được sắp xếp một cách có hệ thống, logic thông qua nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 khác nhau giúp các em học sinh lớp 10 ôn tập kiến thức Từ vựng – Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. sick B. second C. service D. sure

2. A. angry B. needy C. supply D. country

3. A. handicapped B. interested C. dedicated D. excited

A. disadvantaged B. advantaged C. disadvantage D. advantage

13. Fundraising for charity is a ____ thing for everyone to do to help the community.

A. meant B. meaningful C. meaningless D. meaning

14. They were so ____ about joining the local volunteer group that they couldn’t sleep last night.

A. excite B. excitement C. exciting D. excited

15. It is ____ that all the students in class 1OA choose to do a project on ‘Helping the needy’.

A. surprising B. surprised C. surprise D. surprisingly

16. Volunteers become well ____ of the problems facing the world.

A. aware B. concerned C. helpful D. interested

17. English teaching is considered a good example of a volunteer job which often turns ____ a career.

A. off B. up C. on D. into

18. Mahatma Gandhi fought for the rights of coloured people in general and the Indians ____.

A. in time B. in particular C. in contrast D. in fact

19. A/an ____ is a person who needs others to take care of him/her, because of illness that he/she had for a long time.

A. patient B. martyr C. invalid D. addict

20. Mr. Chen is more _____ because he has finally agreed to allow his daughter to join an overseas volunteer organisation in Africa.

A. single-minded B. narrow-minded

C. absent-minded D. open-minded

21. Most of the students in that special school are making good progress, but Michael is a ____ case.

A. hopefully B. hopeless C. hopeful D. hopelessly

22. A lot of generous businessmen have ____ valuable contributions to helping needy people.

A. done B. taken C. made D. given

23. Poor students cannot ____ an abundance of presents on their birthday.

A. look forward to B. put up with

C. come up w ith D. cut down on

24. Befriending can offer volunteers the opportunity to provide support and friendship to a person who may be going ____ a difficult period.

A. up B. on C . off D. through

25. Volunteer organisations are generally small-staffed, so they need to ____ lots of volunteers for a huge event.

A. employ B. recruit C. research D. catch

26. You’d better ____ a commitment to being a volunteer on a regular basis.

A. promise B. do C. make D. pull

27. They visit a retirement home and ____ time doing fun activities with the elderly who lack immediate family.

A. spend B. lose C. waste D. consume

28. Both community ____ and volunteerism are an investment in our community and the people who live in it.

A. life B. language C. performance D. service

29. ____ being the CEO of Microsoft, Bill Gates is also one of the world’s greatest philanthropists.

A. Aside from B. But for C. Except for D. In addition

30. Their massive salaries let them afford to give ____ huge amounts to charities.

A. off B. up C. away D. hack

31. When you get involved in a volunteer project, you are able to ____ your knowledge into practice.

A. take B. put C. bring D. push

32. Volunteers can work with many ____ children who were harmed by Agent Orange in childcare centres.

A. parentless B. disabled C. poor D. homeless

33. Both CARE and Oxfam organisations have programmes to help people in underdeveloped countries ____ their lives.

A. make B. risk C. improve D. start

34. Many international volunteer organisations are trying to find a ____ to the problem of world hunger.

A. way B. method C. suggestion D. solution

35. For a cleaner and greener community, everyone should ____ the amount of trash and take care of our environment.

A. increase B. reduce C. contribute D. ignore

36. Thanks to everyone’s efforts, we can do ____ to make school a meaningful place for students living in poverty.

A. a great many B. a little C. a great deal D. a few

37. On the door of the house where Louis Braille was born are the words ‘He opened the door of ____ to all those who cannot see.’

A. knowledge B. information C. news D. material

38. University students are willing to get involved in helping the old and ____ people.

A. childlike B. childish C. children D. childless

39. Contact is ____ connecting students with volunteer organisations abroad.

A. in place of B. in charge of C. in case of D. in danger of

40. Football superstar David Beckham has a huge ____ for kids in need.

A. head B. strength C. memory D. heart

Exercise 4. Put the verbs into the correct form (the past continuous tense).

41. When I phoned my friends, they (play) _____________ computer games.

42. Yesterday at six my sister (prepare) ________ dinner.

43. The children (play) _________ in the garden when it began to rain.

44. I (practice) _________ the guitar when she came home.

45. They (not / cycle) _________ all day.

46. While Tom (work) _________ in his room, his friends (swim) ________ in the pool.

47. I tried to tell my mother the truth but she (not/ listen) _________

48. What (you / do) __________ yesterday?

49. Why did you disagree with me at the meeting? _________ to make me look incompetent? (be/ try)

50. Daisy_______ the buffet while I was looking for the drinks. (prepare)

ĐÁP ÁN

Part I. PHONETICS

Exercise 1. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1 – D; 2 – C; 3 – A; 4 – A; 5 – B;

Exercise 2. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

6 – D; 7 – D; 8 – D; 9 – C; 10 – A;

Part II. VOCABULARY

Exercise 3. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11 – B; 12 – A; 13 – B; 14 – D; 15 – A;

16 – A; 17 – D; 18 – B; 19 – C; 20 – D;

21 – B; 22 – C; 23 – A; 24 – D; 25 – B;

26 – C; 27 – A; 28 – D; 29 – A; 30 – C;

31 – B; 32 – B; 33 – C; 34 – D; 35 – B;

36 – C; 37 – A; 38 – D; 39 – B; 40 – D;

Exercise 4. Put the verbs into the correct form (the past continuous tense).

41. When I phoned my friends, they (play) _____were playing________ computer games.

42. Yesterday at six my sister (prepare) _____was preparing____ dinner.

43. The children (play) ____were playing_____ in the garden when it began to rain.

44. I (practice) ____was practicing_____ the guitar when she came home.

45. They (not / cycle) ____weren’t cycling_____ all day.

46. While Tom (work) ____was working_____ in his room, his friends (swim) ____were swimming____ in the pool.

47. I tried to tell my mother the truth but she (not/ listen) ____wasn’t listening_____

48. What (you / do) _____were you doing_____ yesterday?

49. Why did you disagree with me at the meeting? _____Were you trying____ to make me look incompetent? (be/ try)

50. Daisy___was preparing____ the buffet while I was looking for the drinks. (prepare)

Từ vựng Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Ngữ pháp Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 4: Special Education

Tiếng Anh lớp 10 Chương trình mới Unit 4: For a Better Community

Mời các bạn vào tham khảo một số bài tiếp theo dưới đây để có trọn vẹn kiến thức quan trọng:

Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Chương trình mới Unit 1, 2, 3

Đề kiểm tra 1 tiết HK1 Tiếng Anh lớp 10 Chương trình mới Lần 1

Tiếng Anh lớp 10 Chương trình mới Unit 5: INVENTIONS

Leave a comment