VSO is a registered charity dedicated to assisting in developing countries

Bài đọc VSO is a registered charity dedicated có đáp án

Hướng dẫn giải bài đọc hiểu tiếng Anh về VSO – một tổ chức từ thiện kèm dịch giúp các em giải đáp thắc mắc bài tập hiệu quả.

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

VSO is a registered charity dedicated to assisting in developing countries. It is a recruitment agency which finds, selects and places volunteers in response to overseas requests.

This work makes it distinctive among other charities and organizations in the UK. It sends people, not money, so it tries to respond to requests from overseas which ask for volunteers. Its purpose is toward the poorest members of the community. Both staff and volunteers also pay special attention to women’s roles in development projects. This is because women’s roles in child-rearing, in education and community relationship are essential in any healthy process of change.

A. is a registered body

B. sends financial aid to developing countries

C. sends volunteers to help abroad

D. recruits volunteer to work in Britain

2. Requests from overseas most likely to be dealt with are those which_________.

A. specially ask for female staff and volunteers

B. require volunteers to work with the local inhabitants

C. require help and advice on health care

D. need help to train less wealthy members of the community

3. According to those who work for VSO, who plays the most important part in bringing about change?

A. charitable organizations B. volunteers from abroad

C. women in local communities D. staff who recruit volunteers

4. What happens when VSO wants to appoint new volunteers?

A. They give preference to applicants living abroad.

B. They give each applicant several interviews.

C. They refer applications to countries requesting volunteers.

D. They match all applicants to jobs very carefully.

5. The volunteer chosen to go out to a developing country_____________.

A. must have experience of working overseas

B. will quickly become an expert in the field

C. will gain more knowledge about the world we live in

D. must leave the country before it becomes independent

ĐÁP ÁN

1. C ; 2. B ; 3. C ; 4. D ; 5. C

Bài dịch Voluntary Service Overseas (VSO) VSO is a registered charity

VSO là một tổ chức từ thiện đã đăng ký chuyên hỗ trợ các nước đang phát triển. Nó là một cơ quan tuyển dụng tìm kiếm, lựa chọn và đặt các tình nguyện viên để đáp ứng các yêu cầu ở nước ngoài.

Công việc này khiến nó trở nên khác biệt so với các tổ chức và tổ chức từ thiện khác ở Vương quốc Anh. Nó gửi người chứ không phải tiền, vì vậy nó cố gắng đáp ứng các yêu cầu từ nước ngoài yêu cầu tình nguyện viên. Mục đích của nó là hướng tới những thành viên nghèo nhất của cộng đồng. Cả nhân viên và tình nguyện viên cũng đặc biệt chú ý đến vai trò của phụ nữ trong các dự án phát triển. Điều này là do vai trò của phụ nữ trong việc nuôi dạy trẻ, trong giáo dục và mối quan hệ cộng đồng là rất cần thiết trong bất kỳ quá trình thay đổi lành mạnh nào.

Trong 38 năm qua, hơn 21.000 tình nguyện viên đã làm việc ở nước ngoài với VSO. Hiện có hơn 1.900 tình nguyện viên đang làm việc tại 59 trong số các quốc gia kém phát triển ở Châu Phi, Châu Á, Thái Bình Dương và Caribe.

Hồ sơ của mỗi tình nguyện viên được xem xét cẩn thận để lựa chọn và phỏng vấn các ứng viên theo từng yêu cầu công việc từ lĩnh vực này, nhằm tìm kiếm người có sự kết hợp giữa các kỹ năng và tính cách phù hợp.

Các tình nguyện viên của VSO không đến các nước đang phát triển với tư cách là chuyên gia thăm hỏi với tất cả các câu trả lời. Đó luôn là một quá trình chia sẻ và học hỏi. Mục đích là khi tình nguyện viên trở về nhà, sẽ tồn tại một cộng đồng với tinh thần độc lập mạnh mẽ hơn, và một tình nguyện viên có hiểu biết mới về cuộc sống và con người ở khắp mọi nơi. Phạm vi công việc yêu cầu của VSO rất rộng, phản ánh nhu cầu của bất kỳ xã hội nào trong thế giới hiện đại.

Trên đây là Đáp án VSO is a registered charity dedicated to assisting in. Tip.edu.vn hy vọng rằng bài đọc hiểu tiếng Anh theo chủ đề trên đây giúp các em ôn tập tại nhà hiệu quả.