0

Soạn A closer look 2 tiếng Anh lớp 7 mới Unit 6 The first university in Viet Nam dưới đây nằm trong bộ đề Soạn tiếng Anh lớp 7 chương trình mới theo từng Unit do Tip.edu.vn sưu tầm và đăng tải. Lời giải Unit 6 lớp 7 The first university in Viet Nam Skills 2 hướng dẫn giải các phần bài tập trang 65 SGK tiếng Anh 7 chuẩn bị tại nhà hiệu quả.

Unit 6 lớp 7 Skills 2

Bản quyền thuộc về tip.edu.vn nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

Listening

1. Listen to the recording and circle the appropriate answer A, B, or C.

(Nghe bài sau và khoanh tròn câu trả lời thích hợp A, B hoặc C.)

Bài nghe

Gợi ý đáp án

1. C

2. B

3. B

4. A

2. Listen to the recording again and write short answers to the questions

(Nghe bài sau và viết câu trả lời ngắn của câu hỏi sau.)

Bài nghe

Unit 6 lớp 7 Skills 2Gợi ý đáp án

1. In 1992

2. He was an honest man

3. He continued his teaching career and wrote books

4. He was an honest man

Nội dung bài nghe

Hi, class. Come into the next building of the Temple of Literature and let me tell you about Chu Van An. Chu Van An was considered the most famous teacher at the Imperial Academy and one of the most remarkable educators in Vietnamese history.

He was born in 1292, in Thanh Tri District, Ha Noi. He was an honest man. He passed the royal examination. First he opened a school in his home village. Then, he became a teacher at the Imperial Academy. He taught many talented and successful students for the nation.

Later, he resigned and returned to his home village. For the rest of his life, Chu Van An continued his teaching career and wrote books. He died in 1370.

Writing

3. Discuss the table in groups. Complete the table about the history of the Temple of Literature the Imperial Academy.

(Thảo luận bảng sau theo nhóm. Hoàn thành bảng lịch sử của Văn Miếu – Quốc Tử Giám.)

Construction

Attraction

1070

The Temple of Literature

Emperor Ly Thanh Tong

one of the historic and cultural sites of Vietnam

1076

The Imperial Academy

Emperor Ly Nhan Tong

first university in Vietnam

1484

Doctors’ stone tablets

King Le Thanh Tong

World Heritage

2003

The four statues

Ha Noi People’s Commitee

Founders and developers of the Temple of Literature

4. Write about the history of the Temple of Literature – the Imperial Academy. You can use the information in 3 to help you.

(Viết về lịch sử Văn Miếu – Quốc Tử Giám. Em có thể sử dụng thông tin từ phần 3 để tìm trợ giúp.)

Trên đây là Soạn tiếng Anh 7 Unit 6 The first university in Viet Nam Skills 2. Ngoài ra, mời các bạn tham khảo thêm tài liệu tiếng Anh được cập nhật liên tục trên Tip.edu.vn như: Giải bài tập Tiếng Anh 7, Đề thi học kì 1 lớp 7, Đề thi học kì 2 lớp 7, Giải SBT Tiếng Anh 7, Bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 7 trực tuyến…

Để tiện trao đổi, chia sẻ kinh nghiệm về giảng dạy và học tập các môn học lớp 7, tip.edu.vn mời các thầy cô giáo, các bậc phụ huynh và các bạn học sinh truy cập nhóm riêng dành cho lớp 7 sau: Nhóm Tài liệu học tập lớp 7. Rất mong nhận được sự ủng hộ của các thầy cô và các bạn.