Từ vựng Unit 9 lớp 10 Preserving The Environment

Tài liệu Từ vựng Tiếng Anh Unit 9 lớp 10 Preserving the environment dưới đây nằm trong bộ tài liệu Từ vựng Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit năm học 2021 – 2022 do Tip.edu.vn biên tập và đăng tải. Mời Thầy cô, Quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo, download tài liệu và phục vụ cho việc học tập và giảng dạy.

Một số tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 10 khác:

Ngữ pháp tiếng Anh lớp 10 chương trình mới Unit 9: Preserving The Environment

Bộ đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 CÓ ĐÁP ÁN

II. Bài tập từ vựng unit 9 lớp 10 Preserving the environment có đáp án

Put the correct word for the sentences below.

deforestation; preserve; greenhouse effect; fossil fuels

damage; depletion; pollute; global warming

1. To ___________ is to make air, water, or soil dirty or unclean.

2. To ______________ is to keep and protect something from damage, change or waste.

3. The _________ occurs when the earth’s atmosphere traps certain gases such as carbon dioxide as well as water vapour. This makes the earth’s surface warmer.

4. __________ are non-renewable energy sources such as coal, fuel oil and natural gas formed from dead plants and animals underground.

5. ____________ is the using up or reducing something like energy or resources.

6. _________ is the removal or cutting down of all trees in an area for urban use.

7. _______ is the gradual increase of temperature on the earth’s surface due to greenhouse effect.

8. ______________ is harm or injury that makes something less valuable or able to function.

ĐÁP ÁN

1 – pollute; 2 –  preserve ; 3 – greenhouse effect; 4 –  Fossil fuels;

5 –  Depletion; 6 –  Deforestation; 7 – Global warming; 8 – Damage

Trên đây là toàn bộ Từ vựng Tiếng Anh Unit 9 Preserving the environment lớp 10 chương trình mới. Mời bạn đọc tham khảo thêm tài liệu Ôn tập Ngữ pháp Tiếng AnhTừ vựng Tiếng Anh lớp 10 tại đây: Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit năm học 2021 – 2022 Chúc các em học sinh ôn tập hiệu quả!