Chia sẻ những tip thiết thực

Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 Unit 4 For A Better Community

0

Bài tập tiếng Anh 10 unit 4: For a better community có đáp án

Nằm trong bộ Bài tập Tiếng Anh lớp 10 Global Success theo từng Unit, Trắc nghiệm tiếng Anh Unit 4 lớp 10 For A Better Community có đáp án dưới đây được biên tập bám sát với chương trình học tại Nhà trường. Tài liệu Tiếng Anh 10 Unit 4 For a better community có đáp án gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. gone

B. blank

C. sand

D. bent

2. A. shown

B. knit

C. line

D. drink

3. A. elegant

B. thinkable

C. anxious

D. uncle

4. A. bangle

B. plunder

C. sinning

D. canteen

5. A. tongue

B. wonder

C. income

D. ankle

6. A. packed

B. punched

C. pleased

D. pushed

7. A. naked

B. coughed

C. grasped

D. flashed

8. A. increased

B. promised

C. practised

D. caused

9. A. advisedly

B. demanded

C. cured

D. prevented

10. A. considered

B. interviewed

C. interfered

D. recommended

6. One major ………….. of this area is lack of public transport.

A. advantage

B. disadvantaged

C. disadvantage

D. advantaged

7. The company ………………. to donate fifty trucks to help the flooded area.

A. volunteered

B. sponsored

C. forced

D. told

8. When I got to the hospital, she …………… in the waiting room.

A. sat

B. has been sitting

C. was sitting

D. had sat

9. I was born in Scotland but I …………… in Northern Ireland.

A. grew up

B. grow up

C. was growing up

D. had grown up

10. It’s time we ……………. this old car and bought a new one

A. will sell

B. had sold

C. have sold

D. sold

11. They’ve done an ……………… job in making sure that all the supplies got through.

A. admirable

B. admiring

C. admirous

D. admireful

12. She had a ……………… look on her face when I asked her where she was going.

A. surprised

B. puzzled

C. puzzling

D. surprising

13. Jane doesn’t enjoy her job. She’s bored …………….. doing the same things every day

A. about

B. of

C. at

D. in

14. Did you enjoy your visit to the art museum ? – ………………………………

A. Really not

B. No really

C. Not really

D. Of course I do

15. Certain groups of people are not given work ……………… their race or religion

A. in spite of

B. because

C. although

D. because of

16. ………………. of the world is growing at an alarming rate.

A. The population

B. Population

C. A population

D. Populations

17. The old people in our village find ……………….. today a rather confusing business.

A. the life

B. lives

C. life

D. our lives

18. We are determined to ………………. racism from our sport.

A. leave

B. destroy

C. eradicate

D. disappear

19. He was really …………….. at the thought of going into the office.

A. depressed

B. depressing

C. depressive

D. depressful

20. It is not …………… to stay up late the day before the test

A. advise

B. advice

C. advisable

D. advisability

III. Identify the mistake ( A, B, C, D ) in each sentence:

1. It (A)was the first (B) time we have celebrated (C) our wedding anniversary (D).

2. Furniture makers use glue to hold (A) joints together (B) and sometimes (C) to reinfore it (D)

3. Volunteers who (A) join this charitable (B) organization comes (C) from many parts (D) of the country

IV. Choose the best answers to complete the sentences :

1. By working for an international organization, he takes opportunities to have a worldwide network of friends and interact with a variety of people. The underlined word has the closest meaning to:

A. relate to

B. communicate with

C. dedicate with

D. roomate with

2. It sounds interesting. How did you get the job ? – ………………………

A. Yes, it was really amazing

B. I received that interesting job in 2014

C. I got it last year

D. just by chance

3. This method seems to be …………………. A lot of students who follow it can improve their pronunciation quickly

A. use

B. useful

C. useless

D. misused

4. Joining in a hand helping your community helps you gain experience ……………… many fields such as education, social work and health care.

A. in

B. out

C. during

D. into

5. “While we were having dinner, the phone rang” has the closest meaning to:

A. While the phone was ringing, we had dinner

B. While the phone ringing, we had dinner

C. We were having dinner when the phone rang

D. While the phone was ringing, we having dinner

6. This group of university students had to spend a ……………. night preparing stuff for the following day.

A. sleep

B. slept

C. sleepless

D. sleeps

7. He was peaceful man and ………….. all form of violence

A. for

B. with

C. again

D. against

8. Your job is likely include welcoming guests and receiving ………….. for our Charity Center

A. donate

B. donations

C. donors

D. donated

9. This figure became interested in politics and ………….. to leave his first university for protesting

A.force

B. forced

C. was forcing

D. was forced

10. He continued to fight against the ruling government which was extremely cruel. The underlined word has the closest meaning to:

A. structure

B. struggle

C. find

D. discover

11. At first, her superiors tried to discourage her from leaving the convent, but in the end they ……………. to let her go.

A. agreed

B. was agreeing

C. to agree

D. agreeing

12. After taking part in in public activities in their community, they realized that they had been ignorant or …………. before

A. narrow-minded

B.large-minded

C.full-minded

D. thin-minded

13. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. island

B. plan

C. bank

D. pretend

14. We were travelling through the forest when we …………….a python.

A. face

B. was facing

C. faced

D. was faced

15. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. understand

B. expand

C. England

D.sand

16. Do you get ………….. if you have to work overtime ?

A. annoy

B. to annoy

C. annoying

D. annoyed

17. Choose the answer which needs correcting:

Do like playing computer games or are you tiring of them

18. Choose the answer which needs correcting:

We are pretty scary because we were skidding and went off the road into a ditch

19. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. accident

B. prevent

C. attachment

D. encouragement

20. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. prolong

B. song

C. among

D. strong

V. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance.

A. accidentally B. purposefully C. easily D. immediately

2. Every month, the volunteer group go to remote and mountainous areas to help those in need.

A. empty B. faraway C. crowded D. poor

3. Mother Teresa devoted herself to caring for the sick and the poor.

A. spent B. contributed C. gave up D. dedicated

4. Our top priority is to clean and protect the environment in our neighbourhood.

A. hobby B. job C. preference D. idea

5. Young people are now getting more and more concerned about environmental problems.

A. worried B. nervous C. hopeless D. uneasy

VI. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Many people who do volunteer work think they are more fortunate than others.

A. lucky B. blessed C. unlucky D. uncomfortable

2. Public service announcement is a special advertisement for the community, normally about health or safety matters.

A. Open B. Private C. Secret D. Popular

3. Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying job to earn money.

A. leave B. attend C. accept D. reject

4. We are looking for camp helpers who are hard-working, energetic, and able to organise activities for young children.

A. active B. dynamic C. passive D. reluctant

5. Volunteering also means getting to meet people with a similar passion.

A. alike B. identical C. common D. distinct

Đáp án bài tâp tiếng Anh 10 Unit 4 For a better community

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – A; 8 – D; 9 – C; 10 – D;

Giải thích

1 – A, C, D phát âm là /n/; B phát âm là /ŋ/

2 – A, B, C phát âm là /n/; D phát âm là /ŋ/

3 – B, C, D phát âm là /ŋ/; A phát âm là /n/

4 – B, C, D phát âm là /n/; A phát âm là /ŋ/

5 – A, C, D phát âm là /ŋ/; B phát âm là /n/

6 – A, B, D phát âm là /t/; C phát âm là /d/

7 – B, C, D phát âm là /t/; A phát âm là /id/

8 – A, B, C phát âm là /t/; D phát âm là /d/

9 – A, B, D phát âm là /id/; C phát âm là /d/

10 – A, B, C phát âm là /d/, D phát âm là /id/

II. Choose the best answers to complete the sentences :

1 – B; 2 – D; 3 – A; 4 – A; 5 – B;

6 – C; 7 – A; 8 – C; 9 – A; 10 – D;

11 – A; 12 – D; 13 – B; 14 – C; 15 – D;

16 – A; 17 – C; 18 – C; 19 – A; 20 – C;

III. Identify the mistake ( A, B, C, D ) in each sentence:

1 – C sửa thành had celebrated (thì quá khứ hoàn thành dựa vào It was the first time)

2 – D sửa thành them (Furniture là danh từ không đếm được)

3 – C sửa thành come (Sự hòa hợp giữa chủ ngữ và động từ, mệnh đề trước chia số nhiều)

IV. Choose the best answers to complete the sentences :

1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – A; 5 – C;

6 – C; 7 – D; 8 – B; 9 – D; 10 – B;

11 – A; 12 – A; 13 – C; 14 – C; 15 – C;

16 – D; 17 – C; 18 – B; 19 – B; 20 – C;

V. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1 – A; 2 – B; 3 – D; 4 – C; 5 – A;

VI. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1 – C; 2 – B; 3 – C; 4 – C; 5 – D;

Download đề thi và đáp án tại: Bài tập tiếng Anh Unit 4 lớp 10 For a better community có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,…. được cập nhật liên tục trên Tip.edu.vn.

Để chuẩn bị tốt cho năm học 2022 – 2023 sắp tới, mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh và các em học sinh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu các môn học khác nhau.

Một số tài liệu để học tốt Tiếng Anh lớp 10 khác:

Từ vựng Tiếng Anh lớp 10 Unit 4 For A Better Community

Tất cả công thức Tiếng Anh lớp 10

Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 10 Unit 4 có đáp án

Leave a comment