Chia sẻ những tip thiết thực

Trắc nghiệm Ngữ pháp tiếng Anh lớp 6 Unit 4 My Neighbourhood

0

Đề ôn tập tiếng Anh lớp 6 Global Success Unit 4 phần Ngữ pháp (Grammar) có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề trắc nghiệm tiếng Anh 6 Global Success theo từng Unit do Tip.edu.vn sưu tầm và đăng tải. Tài liệu tiếng Anh tổng hợp những cấu trúc tiếng Anh quan trọng xuất hiện trong Unit 4 giúp các em học sinh ôn tập lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

1. Bài tập tiếng Anh unit 4 lớp 6 My neighborhood

I. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: This street is ___________ than that one.

A. more crowded

A. peaceful

B. fantastic

C. memorial

D. noisy

Question 11: These buildings are built 200 years ago. They’re ____________.

A. exciting

B. quiet

C. historic

D. interesting

Question 12: Living in the countryside is ____________ than living in the city.

A. more expensive

B. more convenient

C. noisier

D. cheaper

Question 13: I prefer ____________ in my neighborhood than the others.

A. living

B. to live

C. live

D. lived

Question 14: The new supermarket lacks a lot of essential goods. It’s ___________.

A. inconvenient

B. fantastic

C. terrible

D. peaceful

Question 15: A city house is ____________ than a country house.

A. most modern

B. more modern

C. moderner

D. modern

II. Choose the answer.

1. This exam was easier/ more easy than old one.

2. Vung Tau is boreder/ more bored than Nha Trang.

3. She is prettier/ more pretty than Nina.

4. She is lazier/ more lazy than I am.

5. The well is deeper/ more deep than I think.

6. I love this bag because it is comfortabler/ more comfortable.

7. This film is boringer/ more boring than I expect.

8. He is taller/ more tall than I am.

III. Write sentences with the cues given. Follow the model

1.She / attractive / when she was a child.

_______________________________

2.I / happy in / school ago.

_______________________________

3.Cities / polluted / ten years ago .

_______________________________

4.She / intelligent / I thought.

_______________________________

IV. Choose the correct answer.

1. The Red river is one of the longest _____ in Viet Nam.

A. lakes B. cities C. countries D. rivers

2. Life in the country is _____ . There aren’t many things to do there.

A. boring B. peaceful C. quiet D. busy

3. The town has many motorbikes. It’s very _____ .

A. boring B. peaceful C. quiet D. busy

4. ____ is bigger, London or Rome?

A. Where B. Which C. What D. When

5. Can you tell us the _____ to Tan Ky house?

A. road B. street C. way D. instruction

6. She _____ to the museum by bike.

A. go B. goes C. going D. to go

7. Let’s _____ soccer.

A. to play B. plays C. playing D. play

8. My neighbourhood _____ a lot of green paddy fields.

A. having B. has C. have D. is having

9. How far _____ it from Ho Chi Minh city to Ha Noi capital

A. is B. are C. am D. will be

10. They _____ about Hoa’s work at the moment.

A. talk B. will talk C. are talking D. are going to talk

11. Bill is _____ than you.

A. good B. well C. better D. best

12. Nam is the most _____ student in his class.

A. friend B. friendly C. friendliness D. friendship

13. Their _____ makes me happy.

A. friendly B. friendliness C. unfriendliness D. friendship

14. Ha Noi is not _____ from Kuala Lumpur

A. difference B. different C. differently D. differ

15.The ______ language in Malaysia is Bahasa Malaysia.

A. nation B. national C. nationally D. nationwide

16. Let’s go to the supermarket _____ bus.

A. in B. by C. of D. for

17. How ____ giving me a hand?

A. in B. to C. at D. about

18. What time do you go ______ school?

A. to B. for C. against D. at

19. Which month _____ Viet Nam is colder, October or December?

A. on B. in C. of D. up

20. I am going to take part ________ English speaking club.

A. in B. for C. off D. on

V. Choose the correct answer to complete the sentence. 

1. The cinema is ______ the corner of the street.

A. on B. in C. at D. into

2. Going by taxi is more _________ than going by bus.

A. cheaper B. faster C. easier D. expensive

3. The streets in the Old Quarter in Ha Noi are not wide. They are _________ .

A. exciting B. noisy C. narrow D. quiet

4. A________  is a place where we can buy medicines, soap, and make-up.

A. chemist’s B. grocer’s C. square D. temple

5. David’s exam results are ________ than Nick’s.

A. good B. well C. better D. important

6. Janet is not happy because her results in the competition are _________ than her sister’s.

A. bad B. good C. better D. worse

7. ________ people own motorbikes now than ten years ago.

A. Many B. Much C. More D. Some

8. This type of car is _______ economical than that type.

A. more B. much C. many D. as

9. ______ go past the traffic lights, and ______ turn left.

A. First – than B. First – then C. Then – first D. Finally – then

10. London, the capital city of England, is a ________ city with many old buildings, and beautiful parks.

A. history B. historic C. largest D. larger

2. Đáp án trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 4 My neighbourhood

I. Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

1. A 2. C 3. A 4. B 5. D 6. B 7. B 8. A
9. B 10. D 11. C 12. D 13. B 14. A 15. B

II. Choose the answer.

1 – easier; 2 – more bored; 3 – prettier; 4 – lazier;

5 – deeper; 6 – more comfortable; 7 – more boring; 8 – taller;

III. Write sentences with the cues given. Follow the model

1 – She was attractive when she was a child.

2 – I was happy in my school ago .

3 -Cities was polluted ten years ago .

4 – She is more intelligent than I thought.

IV. Choose the correct answer.

1 – D; 2 – A; 3 – D; 4 – B; 5 – C;

6 – B; 7 – D; 8 – B; 9 – A; 10 – C;

11 – C; 12 – B; 13 – B; 14 – B; 15 – C;

16 – B; 17 – D; 18 – A; 19 – B; 20 – A;

V. Choose the correct answer to complete the sentence.

1 – C; 2 – D; 3 – C; 4 – A; 5 – C;

6 – D; 7 – C; 8 – A; 9 – B; 10 – B;

Trên đây là Trắc nghiệm tiếng Anh lớp 6 Global Success Unit 4 Grammar Part kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,…. được cập nhật liên tục trên Tip.edu.vn.

Với mong muốn giúp các em học sinh học tốt tiếng Anh lớp 6 Kết nối tri thức Unit 4, Tip.edu.vn đã đăng tải nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 6 theo từng kỹ năng tiếng Anh cơ bản khác nhau. Tài liệu ôn tập tiếng Anh chuyên đề Ngữ pháp tiếng Anh Unit 4 có đáp án nhiều câu hỏi trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em hoc sinh cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả cũng như ôn tập kiến thức trọng tâm Unit 4 hiệu quả.

Bên cạnh việc tương tác với Tip qua fanpage Tip.edu.vn, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 – 8 – 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Leave a comment