Chia sẻ những tip thiết thực

Đề kiểm tra tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday

0

Bài tập tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 Global Success theo từng Unit do Tip.edu.vn sưu tầm và đăng tải. Bài tập tiếng Anh Unit 6 lớp 6 Our Tet holiday có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập Anh 6 mới thường gặp giúp các em nâng cao kỹ năng làm bài cơ bản.

I. Bài tập tiếng Anh unit 6 lớp 6 Our Tet holiday

Choose the words having the underlined pronounced differently

1. a. sugar b. spring c. school d. summer
2. a. special b. rice c. she d. should
3. a. cook b. calendar c. celebrate d. clean
4. a. wish b. machine c. shrimp d. watch
5. a. school b. chemistry c. peach d. Christmas

a. Should clean

b. shouldn’t decorate

c. won’t repaint

d. all are correct

7. Next year, my family ___________ banh chung.

a. Will cook

b. will cooking

c. won’t cooks

d. is going cook

8. At Tet, children ______________________

a. Should dress beautifully

b. Shouldn’t behave well

c. should ask for lucky money

d. should play cards all night

9. Students ___________

a. Should cheat at exams

b. Should fight

c. should help old people

d. should bring home a black cat at Tet

10. I can’t come right now. I ___________ when I finish my homework.

a. Am coming

b. come

c. will come

d. comes

Complete the sentences with Should or Shouldn’t

1. You ___________ see the new zoo. It’s very interesting.

2. You ___________ stay near the airport. It’s too noisy.

3. You ___________ walk alone at night. It’s dangerous.

4. ___________ I go to the Palace of Fine Art? – Yes, you ___________.

5. What ___________ I see there? – You ___________ visit the National Museum.

Choose the correct answer. 

1. We can see a lot of _____ at Tet.

A. homework

B. housework

C. fireworks

D. books

2. We should ____ our house at Tet.

A. celebrate

B. buy

C. sell

D. give

3. ______ often bloom in the Spring.

A. Roses

B. Lilies

C. Orchids

D. Apricot blossoms

4. Children often _____ lucky money during Tet.

A. give

B. send

C. receive

D. buy

5. The first person visiting your house is _____ .

A. relative

B. first footer

C. teacher

D. parents

Read the passage and choose the best answer to fill in the blank.

Tet is a national and (1) ……… festival in Viet Nam. It is occasion for every Vietnamese to be reunited to think (2) …………… their past activities and hope for good luck in the year to come. Before Tet all houses are white washed and (3) ………… with yellow apricot flowers and colorful lanterns. Everybody is looking forward to a more favorable life. On the New Year’s Eve, children are smartly dressed. They are hoping to (4) ………… money put in small red envelopes as they are wishing longevity (5) ……….. their grandparents and parents.

1. A. traditional B. modern C. music D. summer

2. A. to B. after C. about D. for

3. A. decorate B. decorates C. decorating D. decorated

4. A. buy B. receive C. sell D. make

5. A. for B. to C. with D. from

II. Đáp án bài tập tiếng Anh unit 6 Our Tet holiday lớp 6

Choose the words having the underlined pronounced differently

1 – a; 2 – b; 3 – c; 4 – d; 5 – c;

Odd one out

1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

Choose the correct words to complete the sentences

1 – c; 2 – d; 3 – c; 4 – a; 5 – d;

6 – a; 7 – a; 8 – a; 9 – c; 10 – c;

Complete the sentences with Should or Shouldn’t

1. You _______should____ see the new zoo. It’s very interesting.

2. You _____shouldn’t____ stay near the airport. It’s too noisy.

3. You ____shouldn’t_______ walk alone at night. It’s dangerous.

4. _____Should______ I go to the Palace of Fine Art? – Yes, you ____should_______.

5. What ____should_______ I see there? – You _____should______ visit the National Museum.

Choose the correct answer. 

1 – C; 2 – A; 3 – D; 4 – C; 5 – B;

Read the passage and choose the best answer to fill in the blank.

1 – A; 2 – C; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

Download Đề thi & Đáp án tại: Trắc nghiệm tiếng Anh 6 Unit 6 Our Tet holiday có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu học tốt Tiếng Anh lớp 6 khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,…. được cập nhật liên tục trên Tip.edu.vn.

Bên cạnh việc tương tác với Tip qua fanpage Tip.edu.vn, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 – 8 – 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

▪️ TIP.EDU.VN chia sẻ tài liệu môn Toán các lớp 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10, 11, 12 và ôn thi THPT Quốc gia, phục vụ tốt nhất cho các em học sinh, giáo viên và phụ huynh học sinh trong quá trình học tập – giảng dạy.
▪️ TIP.EDU.VN có trách nhiệm cung cấp đến bạn đọc những tài liệu và bài viết tốt nhất, cập nhật thường xuyên, kiểm định chất lượng nội dung kỹ càng trước khi đăng tải.
▪️ Bạn đọc không được sử dụng những tài nguyên trang web với mục đích trục lợi.
▪️ Tất cả các bài viết trên website này đều do chúng tôi biên soạn và tổng hợp. Hãy ghi nguồn website https://tip.edu.vn/ khi copy bài viết.

Rate this post
Leave a comment