Bài tập hiện tại hoàn thành và quá khứ đơn lớp 6

Bài tập thì hiện tại hoàn thành và quá khứ đơn lớp 6

Nằm trong bộ Bài tập chia thì lớp 6 có đáp án, bài tập thì quá khứ đơn và hiện tại hoàn thành lớp 6 có đáp án giúp các em ôn tập lý thuyết thì hiện tại hoàn thành + thì quá khứ đơn lớp 6 hiệu quả.

Put the verbs in brackets in the present perfect or the simple past tense.

1. I …………………. (do) all the housework. The flat is really clean now.

2. He …………………. (write) a novel for two years, but he …………………………… (not finish) it yet.

3. My brother …………………. (leave) home 10 years ago. I …………………………… (never/ meet) him again since then.

4. I like your car. How long …………………. you …………………. (have) it?

1. I …………have done………. (do) all the housework. The flat is really clean now.

2. He ………..has written……….. (write) a novel for two years, but he ………….hasn’t finished……………….. (not finish) it yet.

3. My brother …………….left…… (leave) home 10 years ago. I …………..have never meet………………. (never/ meet) him again since then.

4. I like your car. How long ……….have ………… you ………..had……….. (have) it?

5. What …….did…………… you ………do…………. (do) last weekend? ………….Did you play……… (play) golf?

6. Mai …………bought………. (buy) a new dress last week, but she ………….hasn’t worn……… (not wear) it yet.

7. Mr. Quang ………has taught…………. (teach) Math in this school since he ………..graduated……….. (graduate) from the university in 1989.

8. ………..Have……….. you ………….heard……… (hear) of Agatha Christie? She ………..was……….. ( be) a novels writer. You ……….have read………… (read) any of them

9. When I ………..got………. (get) home last night, I ……..was…………. (be) very tired and I ………went…………. (go) straight to bed.

10. Daniel …………earned………. (earn) some money last week. But I’m afraid he ………..has already spent……… (already/ spend) it all.

Trên đây là Bài tập quá khứ đơn và hiện tại hoàn thành lớp 6 có đáp án.